klantenportaalAanmelden
klantenportaalAanmelden

Wanneer schakel je een incassobureau in?

21 juni 2024

Als ondernemer (in Noord-Holland) is het onvermijdelijk dat je te maken krijgt met klanten die hun rekeningen niet op tijd betalen. Dit kan een grote impact hebben op je cashflow en de dagelijkse gang van zaken binnen je bedrijf. Wanneer is het echter verstandig om een incassobureau, zoals Cash2Collect, in te schakelen? In deze blog bespreken we de signalen en situaties waarin je een incassobureau moet inschakelen om je openstaande betalingen te innen.

De vervaldatum van de factuur is ruimschoots overschreden

Een van de eerste tekenen dat je een incassobureau moet inschakelen, is wanneer de betalingstermijn van een factuur verstreken is en je klant niet reageert op herinneringen. Als je zelf al meerdere keren hebt geprobeerd om de klant te benaderen zonder resultaat, kan een incassobureau als Cash2Collect uitkomst bieden. Wij beschikken over de juiste tools en technieken om snel en effectief openstaande betalingen te innen.

Moeizame communicatie met de debiteur

Als je merkt dat de communicatie met de debiteur moeizaam verloopt of volledig stilvalt, is dit een duidelijk signaal dat je actie moet ondernemen. Een incassobureau heeft ervaring met het benaderen van debiteuren en kan vaak sneller een reactie uitlokken dan wanneer je zelf contact probeert te leggen.

Incassobureau inschakelen bij interne middelen en tijdgebrek

Het innen van openstaande schulden kost tijd en middelen. Als ondernemer wil je je kunnen richten op je core business en niet op het achtervolgen van betalingen. Een incassobureau inschakelen neemt deze taak uit handen, zodat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: zakendoen.

Complexe schuldsituaties oplossen met een incassobureau

Sommige situaties vereisen juridische kennis, vooral als er sprake is van grote bedragen of langdurige wanbetaling. Cash2Collect heeft juristen in dienst die gespecialiseerd zijn in incassozaken. Zij kunnen je adviseren en ondersteunen bij juridische procedures, mocht dat nodig zijn.

Voorkomen van verdere schade door een incassobureau in te schakelen

Het inschakelen van een incassobureau kan helpen om verdere financiële schade te voorkomen. Door snel en doeltreffend op te treden, kunnen wij ervoor zorgen dat de kans op betaling aanzienlijk toeneemt, waardoor je minder risico loopt op liquiditeitsproblemen.

Waarom kiezen voor Cash2Collect bij het inschakelen van een incassobureau?

Bij Cash2Collect begrijpen we hoe belangrijk het is om je betalingen op tijd binnen te krijgen. Wij bieden een professionele, klantgerichte aanpak die gericht is op resultaat. Ons team (in Noord-Holland) staat klaar om je te helpen bij het innen van je openstaande facturen, zodat jij je kunt concentreren op het laten groeien van je bedrijf.

Kortom, als je te maken hebt met onbetaalde facturen, moeizame communicatie met debiteuren of complexe juridische situaties, aarzel dan niet om contact op te nemen met Cash2Collect. Wij staan voor je klaar om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Handige links

 

Offerte aanvragen

Naam(Vereist)
Tim Uit Den Bogaard
Tim Uit Den Bogaard
2021-09-23
Via via kwam ik bij Cash2Collect uit i.v.m. een wan betalende klant. Klant was zelfs al over gegaan tot het voeren van een juridische procedure. Cash2Collect wist binnen 7 dagen het tij te keren, klant is inmiddels over gegaan tot betaling. Tevens krijg je toegang tot een zeer geavanceerd maar toch gebruiksvriendelijk klantportaal waarin je heel overzichtelijk alle voortgang kan monitoren. Zodoende zal ik cash2collect dan ook zeker aanraden voor iedere ondernemer die het eigenlijk veel ste druk heeft, om zich met dit soort zaken bezig te houden!
Teun Verschoor
Teun Verschoor
2021-09-15
Rayn Berkhout
Rayn Berkhout
2020-02-20
Fijne samenwerking met Cash2Collect!
Niek van der Maat
Niek van der Maat
2018-10-23
De Heer Pel is een ster in klantcontact. Incasseren en toch je klant behouden. Zij doen het..
Jamal Habyby
Jamal Habyby
2018-04-26
Snel, duidelijk en transparant!

Meer berichten

Incasso

Debiteur

Cash2Collect

Cash2Collect © COPYRIGHT - 2024 | ALL RIGHTS RESERVED | Gemaakt door RAION DESIGN
chevron-down