Klanten van de Rabobank kunnen vanaf deze week digitaal incasso’s machtigen. Via internetbankieren kunnen zij online toestemming geven voor een eenmalige of doorlopende machtiging van bijvoorbeeld een webwinkel of een telecomprovider. Het is voor hen niet langer nodig om een handtekening op papier of ingescande handtekening te verstrekken.

De schermen die voor de online machtiging worden gebruikt, zijn gebaseerd op de werkwijze van betaaldienst iDeal. Ook bij deze dienst moet de gebruiker de gewenste bank selecteren om in de eigen omgeving van internetbankieren te komen. Daarbinnen kan de machtiging worden goedgekeurd met de Rabo Scanner of Random Reader.

Net als bij de papieren machtiging, kunnen rekeninghouders het bedrag binnen acht weken laten terugstorten. De digitale incassomachtiging heeft dezelfde rechtsgeldigheid als een papieren machtiging. Bedrijven en instellingen kunnen met de dienst besparen op de kosten van papieren machtigingen.

Aangezien digitaal incassomachtigen is ontwikkeld door de bankensector en de Betaalvereniging, is de dienst voor alle banken hetzelfde.

Iedere bank bepaalt zelf wanneer de dienst voor klanten wordt opengesteld. Eerder dit jaar maakte ING de dienst al beschikbaar voor de eigen klanten.

Bron: Nu.nl

Share This