fbpx

Gerechtelijke Incasso

"Wij zijn Uw IncassoPartner,
Oók wanneer het gaat om Gerechtelijk!"

"Vooraf een duidelijke kostenindicatie"

Mocht ons deskundig advies aan u zijn, gerechtelijke incasso omdat in het minnelijk incassotraject niet het gewenste resultaat is behaald, dan zal het deurwaarderskantoor uw dossier verder gerechtelijk in behandeling nemen. Hierbij is het allerbelang-rijkste dat er als eerste een onderzoek wordt gedaan naar verhaalbaarheid van uw vordering alvorens het gerechtelijk proces in gang te zetten. Cash2Collect draagt het volledig dossier over aan het deurwaarderskantoor omdat daar een van de juristen uw zaak juridisch zal bestuderen aan de hand van de stukken.

Wanneer de verhaalbaarheid in orde is zal de jurist een concept dagvaarding opmaken. Omdat daarmee de gerechtsdeurwaarder dit persoonlijk aan het woon- of vestigingsadres van debiteur kan betekenen.
Cash2Collect blijft ook in het gerechtelijk incassotraject uw aanspreekpunt omdat dit het verloop van de procedure voor u als onze opdrachtgever eenvoudig, overzichtelijk en transparant houdt.

Debiteurenbezoek enkel door de gerechtsdeurwaarder?

Uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord incasseren (MVI), zijn wij als incassobureau Cash2Collect van mening dat het bezoeken van een debiteur, in het minnelijk incassotraject, enkel een taak is voor de deurwaarder. De gerechtsdeurwaarder heeft uit het oogpunt van zijn functie de volledige bevoegdheid om debiteur te bezoeken en te wijzen op zijn of haar nalatig betaalgedrag. De deurwaarder doet dit namens ons incassokantoor uit naam van onze opdrachtgever.  Wij zijn van mening dat wij geen bevoegdheid hebben debiteur persoonlijk te bezoeken.

Hoe verloopt het Gerechtelijk traject?

 1. De debiteur wordt gedagvaard door de gerechtsdeurwaarder.
 2. De gerechtsdeurwaarder procedeert bij de rechtbank, hieruit volgt een uitspraak / vonnis.
 3. Bij een uitspraak / vonnis in het voordeel van de schuldeiser, kan de schuld worden geïnd door een
  gerechtsdeurwaarder door middel van beslaglegging op roerende of onroerende zaken. 

Wat zijn de Gerechtelijk kosten?

Er zijn extra kosten verbonden aan het incassotraject in de gerechtelijke fase.
Als extra kosten gaat het om:

Daarnaast zijn er na de uitspraak door de (kanton)rechter eveneens kosten verschuldigd zoals:

 • Betekening uitspraak vonnis aan debiteur.
 • Kosten voor een eventueel executietraject (executiekosten). Denk hierbij aan kosten beslaglegging op vermogen en inkomen en/of eventueel kosten voor het ontruimen van onroerende zaken. 

De kosten voor het gerechtelijke incassotraject zullen zoveel mogelijk op de debiteur worden verhaald. Daarom is het belangrijk dat tussentijds een verhaalbaarheid onderzoek naar debiteur wordt gedaan. Dit is belangrijk omdat wanneer het gerechtelijk incassotraject uiteindelijk niet tot een volledige betaling leidt, het mogelijk is dat deze kosten uiteindelijk voor rekening komen van de eisende partij.

Cash2Collect kan u hierover per geval informeren maar zal in de meeste gevallen dit van tevoren met u bespreken. Zo kan het gaan om extra kosten naast de vaste kosten van de gerechtelijke procedure.

Voorfinanciering en voorschotten?

Voor het gerechtelijk incassotraject, werken wij als incassobureau Cash2Collect nauw samen met een vast deurwaarderskantoor. Dit deurwaarderskantoor zorgt voor een landelijke dekking als het gaat om het gerechtelijk incassotraject van Cash2Collect.

Incassobureaus en Gerechtsdeurwaarders mogen de Out-Of-Pocketkosten, zoals de kosten van informatie-inwinning, verhaalsonderzoek, griffierecht, slotenmaker, transportbedrijf en verhuizers, niet langer voor hun opdrachtgevers voorfinancieren. Ook de kosten van een in te schakelen advocaat of notaris moeten op voorhand gedekt worden door de opdrachtgever middels een voorschotnota. Als Cash2Collect werken ook wij met een voorschotnota ter dekking van de Out-Of-Pocketkosten.

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op! 

5/5
 • Deskundig Juridisch Advies
 • Een vast contactpersoon
 • Vooraf grondig verhaalsonderzoek
 • Gerechtelijk tegen een eerlijk tarief
 • 24/7 Online (dossier inzage)
 • Dagelijks bereikbaar 09:00 - 17:00 uur
 • Hoge klanttevredenheid (cijfer: 9,2)

DIRECT CONTACT

Wilt u ons spreken over gerechtelijke invordering? Bel ons op!

Of wilt u liever door ons
worden teruggebeld?

In een enkel geval is de gang naar de rechter, de enige uitkomst!

In 93% van de gevallen dat wij een vordering ter incasso in behandeling nemen, is de weg naar de rechter niet noodzakelijk. De incasso experts binnen Cash2Collect weten de vordering op acceptabele wijze voor beide partijen op te lossen. In een enkel geval is de gang naar de rechter, de enige uitkomst!

Cash2Collect neemt ook de behandeling van het gerechtelijk traject i.s.m. de Gerechtsdeurwaarder volledig ter hand. Cash2Collect is en blijft ook in dit gerechtelijk proces uw enige aanspreekpunt. Dit alles voor u als onze opdrachtgever tegen een scherp tarief en een beperkt eigen risico! Vraag ons naar de VOORWAARDEN.      

Cash2Collect Gerechtelijk incassotraject

Wanneer uw vordering in het minnelijk traject door ons niet succesvol wordt geïncasseerd, is tussenkomst van de rechter in enkele gevallen onvermijdelijk.

Ook in deze situaties blijven wij uw aanspreekpunt en dragen wij uw vordering niet volledig over. Wij zullen dan, in samenwerking met onze deurwaarder, uw vordering alsnog gerechtelijk weten te incasseren

 • Een vast aanspreekpunt in het gerechtelijk traject.
 • Objectief oordeel als het gaat om Kosten / Baten.
 • Scherpe tarief stelling en gunstige condities
 • Juridische ondersteuning op basis Fixed Fee
 • 24/7 Online dossier inzage.
 • Vooraf een duidelijke kostenindicatie.
 • Proactieve melding stand van zaken.
 • Kosteloos incasso advies.

© 2020 Cash2Collect B.V. | kvk: 65467043

 • 085 020 1060
 • info@cash2collect.nl
 • Veluwezoom 32, 1327 AH Almere
Open chat
1
Goedendag,
Welkom op onze website.

Kunt u vinden wat u zoekt of kan ik u wellicht helpen?
Wat is uw vraag?