fbpx

"Wij zijn Uw IncassoPartner,
Oók wanneer het gaat om Gerechtelijk!"

Gerechtelijke Incasso

Wat Kost een Deurwaarder Inschakelen?

Mocht ons deskundig advies aan u zijn, Gerechtelijke Incasso omdat in het Minnelijk Incassotraject niet het gewenste resultaat is behaald, dan zal het deurwaarderskantoor uw dossier verder gerechtelijk in behandeling nemen. Hierbij is het allerbelang-rijkste dat er als eerste een onderzoek wordt gedaan naar verhaalbaarheid van uw vordering alvorens het gerechtelijk proces in gang te zetten. Cash2Collect draagt het volledig dossier over aan het deurwaarderskantoor omdat daar een van de juristen uw zaak juridisch zal bestuderen aan de hand van de stukken.

Wanneer de verhaalbaarheid in orde is zal de jurist een concept dagvaarding opmaken. Omdat daarmee de gerechtsdeurwaarder dit persoonlijk aan het woon- of vestigingsadres van debiteur kan betekenen.
Cash2Collect blijft ook in het gerechtelijk incassotraject uw aanspreekpunt omdat dit het verloop van de procedure voor u als onze opdrachtgever eenvoudig, overzichtelijk en transparant houdt.

Bezoek door de Deurwaarder?

Uit het oogpunt van Maatschappelijk Verantwoord Incasseren (MVI), zijn wij als incassobureau Cash2Collect van mening dat het bezoeken van een debiteur, in het minnelijk incassotraject, enkel een taak is voor de deurwaarder. De gerechtsdeurwaarder heeft uit het oogpunt van zijn functie de Volledige Bevoegdheid om debiteur te bezoeken en te wijzen op zijn of haar nalatig betaalgedrag. De deurwaarder doet dit namens ons incassokantoor uit naam van onze opdrachtgever.  Wij zijn van mening dat wij geen bevoegdheid hebben debiteur persoonlijk te bezoeken.

Wat is een Gerechtelijke Procedure?

  1. De debiteur wordt gedagvaard door de gerechtsdeurwaarder.
  2. De gerechtsdeurwaarder procedeert bij de rechtbank, hieruit volgt een uitspraak / vonnis.
  3. Bij een uitspraak / vonnis in het voordeel van de schuldeiser, kan de schuld worden geïnd door een
    gerechtsdeurwaarder door middel van beslaglegging op roerende of onroerende zaken. 

Wat zijn de Kosten Deurwaarder?

Er zijn extra kosten verbonden aan het incassotraject in de gerechtelijke fase.
Als extra kosten gaat het om:

Daarnaast zijn er na de uitspraak door de (kanton)rechter eveneens kosten verschuldigd zoals:

  • Betekening uitspraak vonnis aan debiteur.
  • Kosten voor een eventueel executietraject (executiekosten). Denk hierbij aan kosten beslaglegging op vermogen en inkomen en/of eventueel kosten voor het ontruimen van onroerende zaken. 

De kosten voor het gerechtelijke incassotraject zullen zoveel mogelijk op de debiteur worden verhaald. Daarom is het belangrijk dat tussentijds een verhaalbaarheid onderzoek naar debiteur wordt gedaan. Dit is belangrijk omdat wanneer het gerechtelijk incassotraject uiteindelijk niet tot een volledige betaling leidt, het mogelijk is dat deze kosten uiteindelijk voor rekening komen van de eisende partij.

Cash2Collect kan u hierover per geval informeren maar zal in de meeste gevallen dit van tevoren met u bespreken. Zo kan het gaan om extra kosten naast de vaste kosten van de gerechtelijke procedure.

Voorfinanciering van Voorschotten?

Voor het gerechtelijk incassotraject, werken wij als incassobureau Cash2Collect nauw samen met een vast deurwaarderskantoor. Dit deurwaarderskantoor zorgt voor een landelijke dekking als het gaat om het gerechtelijk incassotraject van Cash2Collect.

Incassobureaus en Gerechtsdeurwaarders mogen de Out-Of-Pocketkosten, zoals de kosten van informatie-inwinning, verhaalsonderzoek, griffierecht, slotenmaker, transportbedrijf en verhuizers, niet langer voor hun opdrachtgevers voorfinancieren. Ook de kosten van een in te schakelen advocaat of notaris moeten op voorhand gedekt worden door de opdrachtgever middels een voorschotnota. Als Cash2Collect werken ook wij met een voorschotnota ter dekking van de Out-Of-Pocketkosten.

5/5

Wat hebben wij u te bieden?

DIRECT CONTACT

Wilt u ons spreken over uw aanmelding? Bel ons op!

Of wilt u liever door ons worden teruggebeld?

Oók in het Gerechtelijk incassotraject,
zijn wij een Prima Partner!

Bel nu 085 – 0201060

© 2020 Cash2Collect B.V. | kvk: 65467043

Open chat
1
Goedendag,
Leuk dat je onze website bezoekt!
Waar kan ik je mee helpen?