Als ondernemer, is de financiële behoefte, vaak eenvoudig op te lossen!

Als ondernemer heeft ook u periodiek behoefte aan extra financiële ruimte. Dit kan zijn voor het aanschaffen van nieuwe bedrijfsmiddelen of investeren in nieuwe ontwikkelingen. 90% van de ondernemers, maakt daarbij een afspraak met haar eigen bank of legt contact met een financieringsmaatschappij en doet een aanvraag voor een extra krediet of de vergroting van de huidige kredietvorm. Dit terwijl in veel gevallen het niet eens nodig blijkt te zijn omdat er binnen de eigen onderneming indirect nog voldoende eigen vermogen aanwezig is. Indirect, omdat in dit geval het eigen vermogen verstopt zit in de openstaande postenlijst. Uw klanten die uw betalingstermijnen overschrijden zijn uw bedrijfskapitaal aan het investeren in de eigen onderneming met uw goedkeuring!

U verstrekt aan deze klanten ongemerkt een zeer voordeling doorlopend krediet waarbij in heel veel gevallen zelfs geen rentevergoeding voor wordt gevraagd!. Op deze manier brengt u ongemerkt uw eigen onderneming in gevaar omwille van uw eigen klant. U bent op deze manier ongemerkt één van de voordeligste financierders geworden van uw eigen klanten / debiteuren, waarbij tevens geen enkele acceptatievoorwaarden wordt gesteld wat uw bank of externe financierders wel bij u als randvoorwaarden hanteren!

Cash2Collect ziet dit binnen veel ondernemingen gebeuren en geeft dan vaak het advies, voordat er bij de bank of financieringsmaatschappij een aanvraag wordt ingediend, eerst kritisch te kijken naar de eigen debiteuren en de daarbij behorende openstaande postenlijst. U zult zien dat in de loop der tijd meer en meer klanten eigen financiële tekorten gaan afwenden op uw onderneming. In veel gevallen zijn uw eigen financieringsbehoefte of liquiditeits tekorten voor een groot deel op te lossen met deze uitstaande posten.

Een direct voordeel voor u als ondernemer is;
  1. Minder financieringsbehoefte
  2. Positieve acceptatie van uw financieringsaanvraag
  3. Minder rentekosten
  4. Minder bedrijfsrisico

Wanneer u meer wilt weten, maak dan een afspraak met ons kantoor. 085-0201060 of stuur ons een email: info@cash2collect.nl

 

Share This