fbpx

Debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer voor één vast bedrag per maand!

"Belt u graag met uw debiteuren?"

Wat houdt debiteurenbeheer in?

Vanaf vandaag uw debiteurenbeheer uitbesteden voor een vast maandbedrag!
Nagenoeg niemand vindt het prettig dagelijks debiteuren na te bellen als het gaat om onbetaalde facturen / vorderingen. Debiteurenbeheer omvat de activiteiten die erop gericht zijn om debiteuren te laten betalen en uw D.S.O. te laten zakken. Het is belangrijk u vooraf goed te laten adviseren door een van onze experts op gebied van debiteuren management en op welke manier wij u hierin kunnen ondersteunen.

Een goed en strak debiteurenbeleid zorgt er voor dat uw debiteur tijdig betaald. Dit scheelt u een hoop tijd, kosten en ergernis. In uitzonderlijke gevallen kan een  incassotraject langdurig zijn. Zeker wanneer debiteur zeer creatief blijkt in het zich schuilhouden voor u als eisende partij.

Wat is goed debiteurenbeleid?

Bij een strak debiteurenbeheer proces staat het beheren van de inkomende geldstromen en het incasseren van de openstaande vorderingen centraal. Goed debiteurenbeheer is een snelle en effectieve manier om uw financiële positie te versterken en het juiste debiteurenproces te continueren. Strak lopend Debiteurenproces, speelt een grote rol met betrekking tot uw liquiditeitspositie. 73% van de faillissementen ontstaat door een slecht debiteurenbeheer.

In veel gevallen is het beheer van de debiteurenportefeuille een ondergeschoven “kindje”. Veel finance-managers herkennen deze situatie maar al te goed.

De financiële afdeling geeft vaak aan “geen tijd te hebben” om openstaande posten na te bellen. Debiteuren herkennen deze signalen snel en passen hun betaalgedrag hier op aan.

Wat is het belang bij debiteurenbeheer?

Is het niet iets wat er nu eenmaal bij hoort, maar eigenlijk geen waarde heeft? Het antwoord zou logisch moeten zijn. Geld is de motor voor elke onderneming, er wordt alles aan gedaan om in de beginfase de winst van de onderneming zo hoog mogelijk te laten zijn. Waarom zou u dan geld verliezen in deze laatste fase van het proces? Dit alleen al geeft het belang van debiteurenbeheer aan.

Debiteurenbeheer is essentieel voor een organisatie die efficiënt en effectief werkt.Dat is voor iedere organisatie het doel. Debiteurenbeheer houdt meer in dan debiteuren aansporen om te betalen. De reden van een debiteur om niet te betalen ligt niet altijd in onwil. Het kan om een niet juist geleverde dienst, product of een administratieve fout op de factuur gaan.

Debiteurenbeheer zorgt voor?

 • Tijdige signalering van betalingsachterstanden.
 • Voorkomen afschrijvingen op debiteur tegoeden.
 • Het structureel terugdringen van openstaand saldo.
 • Beschikbare liquiditeit kan worden geïnvesteerd in de eigen onderneming.
 • U heeft minder hoge rentekosten.
 • Een belangrijke bijdrage aan de winst.
 • Tijdige signalering van klachten waardoor een sterk verbeterde klantrelatie.
 • Het onderhouden van klantrelaties.
 • Bijdrage aan een positieve (professionele) imago verbetering voor uw onderneming.
 • Bepalen van de kredietwaardigheid.

Debiteurenbeheer "Op Maat"!

Wilt u uw debiteurenadministratie graag overzichtelijk houden? Cash2Collect biedt op maat gemaakte debiteurenbeheer.
Wij helpen u graag proactief met uw debiteuren te communiceren waardoor u:

 • Kosten bespaart.
 • Een hogere Klant tevredenheid behaalt.
 • Uw Cashflow wordt verhoogd.
 • Cash2Collect zorgt dat uw onderneming een effectief en procesmatig sterk debiteuren management voert.

Welke voordelen biedt Cash2Collect?

 • Effectief en procesmatig sterk debiteurenbeheer met oog voor detail.
 • Geen hoge kosten of grote investeringen.
 • Sterke afname personeelskosten op uw debiteurenbeheer afdeling.
 • Vermindering aan afschrijvingskosten op debiteuren.
 • Indien nodig, sterk vervolgtraject naar incasso toe.

Cash2Collect bespreekt vooraf duidelijk met u hoeveel facturen u in de afgelopen 6-maanden heeft factureert op maandbasis. Daarnaast worden zaken als betalingstermijn, algemene voorwaarden en bijzondere afspraken met uw debiteuren in kaart gebracht. Wij zijn zeer ervaren en kunnen u nauwkeurig aangeven hoe lang het duurt om de verlengde betalingstermijnen om te wenden naar een voor u acceptabele betalingstermijn. Uw huidig debiteurentraject is een duidelijk vertrekpunt van waaruit het nieuwe debiteurenbeheer wordt opgezet. Zaken als communicatie tussen debiteur, u en Cash2Collect worden daarin eveneens vastgelegd. .

Omdat wij niet alleen in het incassotraject maar in debiteurenbeheer werken met de modernste software, worden zaken als aanlevering van de dagelijkse factuurstroom vanuit uw organisatie naar Cash2Collect digitaal ingeregeld. Vanaf het moment dat uw debiteurenbeheer door Cash2Collect wordt overgenomen, bent u vanaf dat moment volledig ontzorgt! Uw taak is alleen het doorgeven van betalingen welke rechtstreeks bij u binnenkomen waarmee wij tijdig het debiteurentraject kunnen stopzetten.

Kortom: Wanneer Cash2Collect het debiteurenbeheer van u overneemt kunt u zich weer richten op andere zaken.
Wilt u meer inhoudelijk weten wat de mogelijkheden zijn, neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor, voor het maken van een afspraak. T.: 085-0201060

Doordat Cash2Collect werkt met de meest moderne software, kunt u bij ons niet alleen uw incassozaken online uithanden geven maar kunnen de facturen voor het traject debiteurenbeheer eveneens 24/7 online aan ons worden doorgegeven. Bijvoorbeeld ZZP en MKB kunnen ook buiten kantoortijd nieuwe zaken bij ons aanleveren en nadien nauwlettend de status volgen.

Uiteraard is deze wijze van debiteurenbeheer niet alleen interessant voor ZZP en MKB maar ook bedrijven met een groter aantal facturen kunnen digitaal hun facturen aanleveren. Doordat Cash2Collect deze uiterst moderne technologische werkwijze hanteert, kunnen wij u deze dienst debiteurenbeheer tegen een zeer scherp tarief aanbieden.

U levert alle facturen bij ons aan inzake ‘op rekening’ geleverde goederen of diensten. De facturen worden aan u berekend op basis van een vast bedrag per maand. In het debiteurenbeheertraject worden verder geen kosten meer in rekening gebracht. De opvolgende minnelijke incassoprocedure wordt door Cash2Collect op basis van No Cure No Pay behandeld, ongeacht de hoogte van het factuurbedrag.

Het tijdstip (conform Uw betaaltermijn) waarop uw debiteur door onze credit managers wordt benaderd, wordt vooraf met u vastgesteld. Op deze manier weet u exact wat het uitbesteden van uw debiteurenbeheer aan Cash2Collect u per maand en per factuur kost. Op deze wijze is een transparante afweging te maken of dit voor u lonend is.

Voorbeeld: U levert zoals afgesproken op maandbasis max 100 facturen aan. Cash2Collect berekend u enkel een vast maandbedrag op basis van de vooraf afgesproken max. aantal facturen. Mocht achteraf blijken dat het aantal structureel 3-mnd met >10% wordt overschreden, wordt er een herberekening gemaakt. Er wordt door Cash2Collect niet berekend op basis van een percentage van Uw omzet of de handelingen die worden verricht per factuur. U weet vooraf waar u aan toe bent!

Uw Directe Voordelen zijn;

 • U weet per maand exact wat uw kosten zijn aan debiteurenbeheer
 • Het tarief per ingestroomde factuur is daarmee zeer scherp.
 • Wij garanderen dit tarief voor een periode van 12 maanden.

** Optimaal Gemak tegen een Scherp Tarief!

Prestatieplan

Omdat er meer ondernemers dan branches zijn ontstaat concurrentie. Afnemers spelen hier handig op in. Zij bedingen de hoogste korting. Als deze eenmaal is bereikt, worden langere betalingstermijnen ingezet. Vanaf dat moment draagt u ongewild bij aan de financiering van de onderneming van uw klant.

De verslechterde betalingsmoraal is sluipend. Beetje bij beetje worden betalingstermijnen opgerekt. Er hoeft dan maar weinig te gebeuren om een onderneming in zwaar weer te doen belanden. Het is daarom van groot belang dat debiteuren tijdig op een commerciële en efficiënte wijze tot betaling worden bewogen.

Op Basis van;

 • Branche.
 • Debiteuren (particulieren, bedrijven of instellingen).
 • Positie in de markt.
 • Historisch debiteurenbeleid.
 • Wordt vooraf besproken op welk moment debiteuren worden benaderd waarin voornoemde punten meewegen.
5/5
 • Meer dan 98% Klantbehoud.
 • Voor een vast bedrag per maand.
 • Dagelijks bereikbaar 09:00 - 17:00 uur.
 • 24/7 Online (dossier inzage).
 • Hoge klanttevredenheid (cijfer: 9,5)
 • Volledig ontzorgt.

DIRECT CONTACT

Wilt u ons spreken over Debiteurenbeheer? Bel ons op!

Of wilt u liever door ons
worden teruggebeld?

"Als ondernemer, wil je ondernemen!

Mijn Debiteuren, Cash2Collect"

Als ondernemer wil je bezig zijn met het vak waar je passie ligt. Het bijhouden van je administratie en zorgen dat uw klanten op tijd betalen, daar wilt u zich niet mee bezighouden! Debiteurenbeheerders van Cash2Collect hebben één passie, en dat is het beheren van debiteuren voor ondernemers zoals U! Voor een vast bedrag per maand zorgen zij ervoor dat uw klanten op tijd betalen. En wordt er niet aan de betalingsverplichting voldaan, dan zetten zij tijdig het vervolgtraject in.  Cash2Collect Debiteurenbeheer, Een Zorg Minder!  

© 2020 Cash2Collect B.V. | kvk: 65467043

 • 085 020 1060
 • info@cash2collect.nl
 • Veluwezoom 32, 1327 AH Almere
Open chat
1
Goedendag,
Welkom op onze website.

Kunt u vinden wat u zoekt of kan ik u wellicht helpen?
Wat is uw vraag?